Welkom bij Stretch-IT

“A mind that is stretched by a new experience
will never turn back to its old dimensions”
(Oliver Holmes)

De Wissel gaat voortdurend op zoek naar nieuwe methoden ter ondersteuning van de werking met jongeren uit de bijzondere jeugdzorg. Zo is in 2010 Stretch-it ontstaan uit de passie van een aantal begeleiders van De Wissel voor outdoor technieken.

Stretch-it wil mensen uit uiteenlopende doelgroepen door middel van een touwenparcours en andere openlucht activiteiten in contact brengen met zichzelf, met anderen en met hun omgeving.

Door zich open te stellen voor heel gevarieerde doelgroepen, ook buiten de werking van De Wissel, wil Stretch-it ook een ontmoetingsplaats zijn voor verschillende netwerken en verschillende culturen uit de maatschappij.

In de zomer van 2010 werd een projectdossier ingediend bij de BNP Paribas Fortis Foundation Awards voor het bouwen van een touwenparcours. Eind 2010 werd deze sponsoring toegezegd in het kader van het ontvangen van een Award en startte de voorbereiding. Van januari tot juni 2011 bouwde een projectgroep een touwenparcours op een voormalige boerderij, Centrum Molenmoes, in Wezemaal waar ook Rizsas gevestigd is. In september 2011 zijn de eerste activiteiten van Strech-it van start gegaan. Tijdens de jaren 2012 en 2013 mochten we, in het kader van de vernieuwende projecten, ondersteuning van de provincie Vlaams Brabant genieten. In het jaar 2013 bouwden we eveneens een laag touwenparcours, toegankelijker voor een breed publiek, dikwijls ook de opstap naar het hoge parcours. Dankbaar zijn we ook alle vrijwilligersgroepen uit het bedrijfsleven die het ons mogelijk maken het domein te verzorgen en uit te bouwen. Fijn ook al de teams, die met ondersteuning van onze specialisten, begeleiders en jongeren, een teamdag lieten doorgaan in Centrum Molenmoes.

 
FacebookTwitterLinkedin