Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

We hadden een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep 'Buurten op den Buiten'  van de Koning Boudewijnstichting. De jury heeft ons project 'De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes' geselecteerd en we krijgen een financiële steun voor de realisatie ervan. Deze zomer zal er alvast iedere donderdag Molenmoesdag zijn van 10u tot 16u. Iedereen is welkom! Even langskomen, genieten van de plek, koken met voedseloverschotten, helpen bij het onderhoud, ... We voorzien ook een paar leuke activiteiten naargelang welke vrijwilligers beschikbaar zijn: crea, sport en spel, touwenparcours, natuurbeleving,
Het volledige overzicht mag je later op de maand nog verwachten.
Heb je zin om mee te bouwen aan een of meerdere Molenmoesdagen of onze buurtcompagnie te vervoegen? Geef een seintje bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Stagiair Maarten gaf een eerste aanzet om op zoek te gaan naar verbinding in de buurt. Een plek waar iedereen kan zijn, ontdekken en beleven ongeacht hun achtergrond, leeftijd of afkomst. Een project waar vrije tijd vorm krijgt voor en door de buurt samen met kwetsbare doelgroepen.
In de paasvakantie organiseerden we een open Molenmoesdag waar diverse mensen op af kwamen. Een mengelmoes van bekenden en onbekenden, jongeren en ouderen, kinderen, moeders, vaders, begeleiders, vrijwilligers, leefgroepen en individuen. Een eerste brainstorm vond plaats: buurtwerking, open ateliers, speelweken, gezinsvakanties, speelpleinwerking, open dagen, ... .
Dromenvangers werden gemaakt.

 

FacebookTwitterLinkedin