Een buur vertelt ... 21 september om 20u

Buurtwerking Groot Redingenhof vzw Leuven en De Wissel nodigen jullie uit op vrijdag 21 september 2018 om 20 uur in de Zaal Reynaertghesellen Redingenstraat 4 Leuven
“Een buur vertelt …” wordt dit jaar opgeluisterd De Wissel !
Iedere gevel in onze buurt herbergt vele verhalen en vaak een boeiende geschiedenis. De blanke gevel van De Rotanda op de Tervuursevest kleurt vandaag de buurt met een grote muurschildering. We vertellen je het verhaal achter dit schilderij.

We gaan terug in de tijd en brengen een aantal verhalen die zich achter deze gevels hebben afgespeeld. Het verhaal start bij de zusters van Le Bon Pasteur die in de jaren zeventig stopten met hun dienstverlening. Na enkele jaren leegstand wordt het huis verbouwd en wordt De Wissel opgericht. Jongeren verblijven er en gezinnen worden begeleid in een turbulente levensfase. Van een anonieme buur, naar een buur waar je steeds welkom bent. We willen laten zien maar ook horen wat en vooral wie we zijn. De “Troubadours” zorgen voor de muzikale omlijsting.
Het inkomgeld, 8 euro per persoon, gaat integraal naar de werking van De Wissel. Of je kan De Wissel vzw ook steunen via: BE66 5230 4414 2143 met mededeling “gift voor cultuur en sport”. Fiscaal attest voor giften vanaf 40 euro.
Van harte welkom, reservatie niet vereist.
Buurtwerking Groot Redingenhof en De Wissel

Affiche "een buur vertelt..."

 

FacebookTwitterLinkedin