Welkom bij Centrum Molenmoes !

In 2010 streek het project Rizsas neer in Wezemaal, in het mooie Hageland, in wat nu Centrum Molenmoes heet. In een oud boerderijtje, vervallen schuur, bakhuis met wat ooit een oven was, te baggeren vijver en stallen. En toch was het onmiddellijk een ‘welkome’ plek.
Inmiddels werd de schuur verbouwd, de bakoven gerestaureerd, het dak vervangen en ruimte gecreëerd. De vijver oogt klaar, de tuin is aangelegd. Naast Rizsas vestigden zich andere projecten. In het bos hangt een touwenparcours en rondom de plek werden weides gepacht waarop onze paarden grazen.
Een plek met een missie: “Centrum Molenmoes is een wisselwerking van activiteit, mens en omgeving, waarin samenleven, beleven en de wereld centraal staan.”
Dus ook u, familie, groep of team : welkom !

Verbouwingen

Mede dank zij de Provincie Vlaams Brabant, de familiale stichting Famcova, de familie A. van Ham – E. Haentjens en AG-Insurances, kon deze boerderij en domein gekocht worden en verbouwd. De afwerking van de grootste ruimtes gebeurt door vrijwilligers en worden gefinancierd door middel van fondsen die verzameld worden bij gelegenheid van de officiële opening. Vijver, tuin en restauratie van de bakoven werden mogelijk gemaakt door het Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling, Europa investeert in zijn platteland.

 

 

FacebookTwitterLinkedin