Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

Vacature contextbegeleider in de Shelter

Voor onze afdeling De Shelter zijn we op zoek naar een contextbegeleider voor de zomermaanden in een contract van bepaalde duur, 80 %.
alle info hier ; Uiterste sollicitatiedatum 20 juni

   

Nu vrijdag 21 juni Millmash !

Vrijdag 21 juni ! Voor de 3de maal organiseren we een festival 'Millmash" op het terrein van Centrum Molenmoes. Het ultieme moment om te komen genieten. Met vrienden en familie. De line-up is klaar, de flyer vind je hier ! Jongeren en andere lokale groepjes zullen je weten te bekoren met hun muzikaal talent. Voor de hongerige magen voorzien we lekkere hapjes en natuurlijk ook kleurrijke drankjes om de dorst te lessen.
Daarnaast volop animatie voor jong en oud: volksspelen, natuurbelevingspad, springkasteel, knutselhoek, ...
Voor de zon zorgen we samen.
Inkom: vrije bijdrage

   

EquiCanis vormingsaanbod

Dit najaar worden terug interessante vormingen georganiseerd door EquiCanis.
Wie hier graag aan deelneemt kan alle info hier vinden, wees er snel bij, de vormingen zitten snel vol.

   

Leuven krijgt een eerste TEJO-huis.

TEJO, een burgerinitiatief, wil er zijn voor jongeren die het even niet meer zien zitten. “Een op de vijf Vlaamse jongeren kampt met psychische problemen.”
TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jonge mensen tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk (geen wachtlijst), anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten, op vrijwillige basis, net als de onthaalmedewerkers en ieder die een rol opneemt in dit initiatief.
Omdat elke jongere RECHT heeft op onmiddellijke hulpverlening!  In Leuven opent op 16 september een Tejo-huis.
https://www.hln.be/in-de-buurt/leuven/leuven-krijgt-een-eerste-tejo-huis
Steun ons hier

   

De Klinke+ in Heverlee.

De Klinke+ is een kleinschalige wooneenheid voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die deel uitmaakt van het Sociopolis-project, binnen het WZC Annuntiaten Heverlee.
Meer info hier

   

Centrum Molenmoes in bedrijf

Aan iedereen werkzaam in de bedrijfswereld en organisaties, met teams.
Midden in het Hageland, vlakbij het natuurreservaat De Beninksberg, beschikken we hier op deze bijzondere plek over aangename vergaderruimtes en de expertise om versterkende teamactiviteiten aan te bieden, die rijke ontmoetingen tussen de wereld van de jeugdhulp en de bedrijfswereld mogelijk maken. Wij willen onze mooie plek en mogelijkheden delen met andere werelden, die van jullie.
Wat we bieden ontdek je hier.
Wat het doet : "deze bijzondere plek voor onze strategische meeting, buiten onze gewone zone, heeft een boost gegeven aan ons denken : wij komen volgend jaar terug".

   

De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

We hadden een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep 'Buurten op den Buiten'  van de Koning Boudewijnstichting. De jury heeft ons project 'De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes' geselecteerd en we krijgen een financiële steun voor de realisatie ervan. Deze zomer zal er alvast iedere donderdag Molenmoesdag zijn van 10u tot 16u. Iedereen is welkom! Even langskomen, genieten van de plek, koken met voedseloverschotten, helpen bij het onderhoud, ... We voorzien ook een paar leuke activiteiten naargelang welke vrijwilligers beschikbaar zijn: crea, sport en spel, touwenparcours, natuurbeleving,
Het volledige overzicht mag je later op de maand nog verwachten.
Heb je zin om mee te bouwen aan een of meerdere Molenmoesdagen of onze buurtcompagnie te vervoegen? Geef een seintje bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer: De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

   

De Troubadours op jeugdhulp.be !

Fier op onze Troubadours !
Op www.jeughulp.be het verhaal en een videoreportage over de Troubadours.
"De Troubadours is een ensemble van jongeren die komen uit de verschillende opvanginitiatieven van vzw De Wissel (De Rotonda, De Switch én de alternatieve dagbesteding Rizsas) én het OverKophuis van Tienen. Jongeren tussen 14 en 21 jaar krijgen de kans om muziek te maken onder begeleiding van het artistieke liefdesduo Koen en Terri."
(en wij, ... wij zijn zo fier op deze jonge mensen, Koen en Terri zo dankbaar voor dit moois. Dank ook wie meehelpt met het talrijke vervoer, wie mee mogelijk maakt, wie zo enthousiast telkens weer reageert, jullie, ons publiek)

   

OverKop op jeugdhulp.be

Interview met Wouter Kersbergen : “We willen vooral een veilige haven zijn waar jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn.”
Heel Vlaanderen zou OverKop moeten worden !

   

Enchanté in Leuven !?

Enchanté, beste lezer.
6 mei was er een startvergadering van Enchanté, ook in Leuven. Aan het station kwamen we samen met ruim 30 geïnteresseerden. Een twintigtal mensen waren verontschuldigd. We willen de idee of de mogelijkheid van een "Enchanté" in Leuven, zoals in Gent al langer bestaat, verkennen.
Met een vertegenwoordiger van Gent en met Theo Vaes van ATK, die mee kwam nadenken. Vele mogelijkheden die Enchanté kan bieden voor Leuven, werden opgesomd. Dank aan de initiatiefnemers : Riet, Bert en Sieg.
Fijn alweer zoveel burgers die zich in beweging zetten. Met dank aan Enchanté in Gent, dat ons verder wil begeleiden.
Meer info over Enchanté

   

Pagina 1 van 8

FacebookTwitterLinkedin