Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

Dag van de Zorg 15 maart 2020

Zondag 15 maart, Dag van de Zorg ! We zetten onze deuren open en verwelkomen je graag, alle info in de linken hieronder.

De Switch in St-Pieters Rode van 13u-17u

Centrum Molenmoes in Wezemaal van 12u-17u

OverKop in Tienen van 10u-17u

   

Vacature afdelingsverantwoordelijke Columbus

De Wissel zoekt voor haar afdeling Columbus (Martelarenplein 13/1 te Leuven) een afdelingsverantwoordelijke. Hij of zij is ook verantwoordelijk voor het uitvoeren van 1 á 2 begeleidingstrajecten als procesbegeleider.
Uiterste sollicitatiedatum: 08/03/20
Alle info hier

   

EquiCanis paaskamp voor kinderen

In de paasvakantie organiseert EquiCanis een kamp met paarden voor kinderen van 7-13 jaar, van maandag 06/04 t.e.m. donderdag 09/04 telkens van 9h-16h
Alle info hier
Inschrijvingen per mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

De Leuvense Persclub eert Tejo en Enchanté!

De Leuvense Persclub reikte op woensdagavond 5 februari haar 17de Hugo De Keyserprijs uit aan het TEJO-huis dat in september 2019 in de Verkortingstraat werd opgestart en waar jongeren tussen 10 en 20 jaar oud, die nood hebben aan een babbel, onmiddellijk, gratis en anoniem terecht kunnen bij vrijwillig meewerkende professionele therapeuten.
Een speciale vermelding is er voor Enchanté, het project van de ‘hartelijke’ handelaars die hun klanten gratis kleine diensten aanbieden.

Persmededeling 17de Hugo De Keyserprijs

   

Artikel over Open Hart Cirkels in Welwijs

Een artikeltje over de open-hart-cirkels in Welwijs, geschreven door Dr. Eef Goedseels, onderzoeker bij het Nationaal Instituut voor Criminalistiek en Criminologie

   

Website Troubadours

Ontdek de Troubadours-website met alle info, foto's, concertagenda, boekings-contact,...

De CD 'Op m'n lijf geschreven' is verkrijgbaar voor
12 euro bij uw favoriete platenzaak of boekenwinkel in Leuven.
Bilbo Records, Mgr. Ladeuzeplein 2
Barboek, Schrijnmakersstraat 17
Standaard Boekhandel, Diestsestraat 127 en De Somerplein 5

Koop hier de CD online

   

TRES kunstproject

Naar aanleiding van de vijfde editie maakte Iwona Pom deze prachtige reportage over TRES. Wij zijn trots op het resultaat!

--> Vanaf 22 april tot 17 mei presenteren we alweer een nieuwe expo met nieuwe kunstwerken in Openbaar Entrepot voor de Kunsten (OPEK)!

   

Enchanté in Leuven!

Enchanté in de pers ! Artikel in De Standaard van 30/09/2019

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen.
Sinds enkele maanden zijn we aan het spreken met handelaars in Leuven over het engagement dat ze willen nemen en krijgen veel fijne reacties.
We stellen onze eerste hartelijke handelaars graag aan u voor: HAL5, BARBOEK, Convento,... Volg onze facebook voor meer info

   

Seminarie hulp/hoop-verlening

De Wissel zit als partner in een aantal samenwerkingen met het Heilig Hart te Heverlee.
Ze organiseren er een seminariereeks ; samen met 6 eminente sprekers, gaan ze op zoek gaan naar de unieke kansen die verscholen liggen in de relatie tussen zorggever en zorgvrager, maar bij uitbreiding tussen alle mensen die op een of andere wijze zorg dragen voor mekaar.  Hulpverlening wordt dan HOOPverlening.

Alle info hier

   

16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

TEJO, een burgerinitiatief, wil er zijn voor jongeren die het even niet meer zien zitten. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jonge mensen tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk (geen wachtlijst), anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten, op vrijwillige basis, net als de onthaalmedewerkers en ieder die een rol opneemt in dit initiatief. Omdat elke jongere RECHT heeft op onmiddellijke hulpverlening!

We waren in de pers en op ROB-tv

Lees meer: 16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

   

Pagina 1 van 8

FacebookTwitterLinkedin