Nieuws van De Wissel

Bij de start van het 36ste Wissel-werkjaar herformuleerde de Wissel, in betrokkenheid van alle actoren missie en waarden.

De tweeledige Wissel-missie :

De Wissel wil jonge mensen in een kwetsbare positie onthalen, waarderen en sterken,

samen met wie hen omringen.

De Wissel wil werken aan een diverse en warme samenleving.

De vier Wissel-waarden :

doen - graag zien - grenzen verleggen - samen

   

UTOPIA-IJzerenberg 2016

Tussen 5 en 9 oktober 2016 stellen jonge en gevestigde kunstenaars tentoon in het schitterende park IJzerenberg en andere locaties in de Leuvense binnenstad. Alles draait rond één thema : creëer je eigen Utopia.
Gerenommeerde en aanstormende kunstenaars uit binnen- en buitenland stellen hun werk tentoon in park IJzerenberg, vertrekkende van het idee : de verbeelding van Utopia ontdek je in een natuurlijke omgeving. Verspreid over het park creëren ze elk hun eigen wereld in het teken van Utopia, met beelden die een extra dimensie krijgen omdat ze opgesteld staan in hun natuurlijke omgeving.
Er wordt ook tentoongesteld op andere, buitengewone locaties in de stad Leuven, waaronder M-Museum Leuven, de Rechtbank en het tafelrond. Wat deze openluchthappening nog specialer maakt : de werken zijn te koop en de kunstenaars zijn vaak aanwezig om je uitleg te geven over hun werk en de filosofie erachter. De winst gaat naar twee sociale projecten rond jeugdzorg : de Wissel en Monte Rosa.

   

De Shelter zoekt contextbegeleider

VACATURE CONTEXTBEGELEIDER m/v (Bachelor, jobtime 80% VTE)

Lees hier de vacature.

   

Interview met Luc Deneffe op sociaal.net.

Dit jaar bestaat De Wissel 35 jaar! Gestart als een residentiële instelling voor zeer kwetsbare adolescente meisjes, groeide het uit tot een netwerk van uiteenlopende initiatieven en projecten in de jeugdhulp. We leggen daarbij eigen accenten. Een beetje tegendraads en atypisch, ... ?
Interview nalv 35 jaar De Wissel op sociaal.net
of op facebook

   

Het Columbusproject.

Het leven is als een dynamische stroom, waarbij iedereen uitdagingen en moeilijkheden ontmoet. Deze stroom kan gehinderd worden. Er ontstaan conflicten binnen het gezin, op school. Er is crisis. De stroom valt stil. Impasse.
De bedoeling van Columbus is (terug) een goede ‘stroming’ krijgen. De methode wordt dan ook ‘Positieve Heroriëntering’ genoemd. Columbus gaat voor het aanpakken van de hindernissen en moeilijkheden door de mensen zelf. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding in het gezin en richt zich op mogelijkheden, niet op tekortkomingen.
In Vlaams-Brabant wordt Columbus aangeboden door Alba, De Wissel, MFC Combo en Minor-Ndako.

Lees meer: Het Columbusproject.

   

CANO-nieuwsbrief mei 2016.

Hierbij de laaste nieuwtjes vanuit CANO Vlaanderen.

nieuwsbrief CANO mei 2016

   

Vocal skyline leuven

Voor diegene die erbij waren op de voorstelling 'Nu efkes nie' op 11 mei in Het Gasthuis te Aarschot, was het op een bepaald ogenblik duidelijk dat er niet alleen jongeren mee deden bij de voorstelling, maar er ook een prachtig koor mee op het podium stond. Bij dit koor zaten wel enkele bekende gezichten vanuit De Wissel, maar ook vele onbekende gezichten. Dit waren de koorleden van Het Vocal Skyline koor uit Leuven. Wil je graag wat meer weten over het koor of ben je op zoek naar wat meer zangvreugde in je leven, ga dan gerust eens naar volgende link:
http://vocalskylineleuven.jimdo.com/
Vocal skyline leuven is een gemengd koor uit Leuven en zingt pop, folk, gospel, klassiek, filmmuziek, ballads,...

   

De 1e nieuwsbrief van het CANO-samenwerkingsverband

CANO-werken is in en met de context en samenleving werken en er ons in begeven. Normaal dus dat onze nieuwsbrief openbaar is en verspreid wordt voor ieder met een rol in de samenleving. En hebben we die niet allemaal ?
CANO-nieuwsbriefdec15.pdf
De nieuwsbrief zal 3x per jaar verschijnen.

Voor meer info over CANO verwijzen we naar de website : www.canovlaanderen.be

   

Steunpunt Jeugdhulp verwijst naar een quote in de CANO-nieuwsbrief

Woord van de week: pre-pressie
" (...) predictieve validiteit wordt vaak verward met causaliteit. Met name de gedachte: 'het zal slecht aflopen omdat de voortekenen van een slechte toekomst zich nu al voordoen'. Vervolgens handelen we als begeleider naar deze gedachte waardoor we de mogelijkheden in trajecten -ook het potentieel van de context- niet gaan benutten. In die zin wordt gesproken over 'pre-pressie', een samentrekking van 'preventie' en 'repressie'. Dit brengt ons bij de introspectie van de begeleider en benadrukt het belang van de vraag: wie ben ik en hoe doe ik me voor tijdens de begeleiding? Als begeleider heb je een sleutel in handen voor het ontgrendelen of vergrendelen van dat potentieel."
Prof. Dr Stefaan Pleysier in de Cano nieuwsbrief nr.4

https://www.facebook.com/SteunpuntJeugdhulp/?fref=nf (= algemeen fb-account)

   

De Switch is verhuisd naar Sint-Pieters-Rode !

De Switch is verhuisd naar Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)
Tussen 15 en 24 januari werd de verhuizing gerealiseerd. Zondag 24 januari vonden jonge dames en team er definitief hun plek.
Het adres van de Switch wordt :
Gravenstraat 54, 3220 Sint-Pieters-Rode
De contactgegevens :
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
tel : 016 / 44 19 32
Facebook : https://www.facebook.com/de.switch?fref=ts

SWITCHidPERS.pdf Artikel uit het Laatste Nieuws van di. 5 januari 2016

new-switch1
new-switch2
new-switch3
new-switch4
new-switch5
new-switch6
new-switch7
new-switch8
new-switch9
switch-binnen1
switch-binnen2
switch-binnen3
switch-binnen4
switch-binnen5
switch-buiten1
switch-buiten2
switch-buiten3
switch-buiten4
switch-buiten5
switch-buiten6
switch-buiten7
switch-buiten8

   

Pagina 1 van 6

FacebookTwitterLinkedin