Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

EquiCanis vormingsaanbod

Dit najaar worden terug interessante vormingen georganiseerd door EquiCanis.
Wie hier graag aan deelneemt kan alle info hier vinden, wees er snel bij, de vormingen zitten snel vol.

   

30 nov. Cultuurbenefiet in Het Depot te Leuven

Zaterdag 30 november 2019 om 20u, niet te missen, onze 3de Cultuurbenefiet voor De Wissel in Het Depot te Leuven !
Met als hoofdact de Troubadours met de release van hun album "Op m'n lijf geschreven"

Alle info hier !

   

Enchanté in Leuven!

Enchanté in de pers ! Artikel in De Standaard van 30/09/2019

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen.
Sinds enkele maanden zijn we aan het spreken met handelaars in Leuven over het engagement dat ze willen nemen en krijgen veel fijne reacties.
We stellen onze eerste hartelijke handelaars graag aan u voor: HAL5, BARBOEK, Convento,... Volg onze facebook voor meer info

   

18 oktober - Denkdag "Wanneer gaat de deur op slot?"

Reflecties over beveiliging van en verbinding tussen jongeren en samenleving.
Of het nu om een jongere gaat die feiten pleegde of een jongere in verontrustende omstandigheden de essentie moet zijn dat we aanbieden waar de jongeren het meest mee geholpen zijn.
- Wat kunnen hulpverleners en samenleving doen, samen en met hen zodat het blijvend is, krachtgericht en constructief?
- Hoe zetten we een goed evenwicht tussen risico’s beheersen door vrijheid te beperken en kansen bieden door verbinding?
18 oktober - VAC Leuven - 9.30 u.  Alle info hier

Rechtstreeks inschrijven kan hier

   

Seminarie hulp/hoop-verlening

De Wissel zit als partner in een aantal samenwerkingen met het Heilig Hart te Heverlee.
Ze organiseren er een seminariereeks ; samen met 6 eminente sprekers, gaan ze op zoek gaan naar de unieke kansen die verscholen liggen in de relatie tussen zorggever en zorgvrager, maar bij uitbreiding tussen alle mensen die op een of andere wijze zorg dragen voor mekaar.  Hulpverlening wordt dan HOOPverlening.

Alle info hier

   

Week van de Armoede

Op zaterdag 12 oktober is er de grote optocht tegen armoede in Leuven. We vertrekken om 14.30u aan het Martelarenplein.

Niet te missen : Toneelstuk Ronja met Koen en Terri, coaches van de Troubadours, op maandag 14 oktober om 19u in cc De Kruisboog in Tienen.

Alle info hier

   

Troubadours bij Iedereen Beroemd!

Tien weken lang wekelijks één van onze Troubadours in de spotlight bij Iedereen Beroemd! Vanaf 5 september om 19.40 op Eén maak je tien donderdagen de opnames van een nummer mee, inclusief het verhaal dat er achter zit.
De jongeren van ‘Troubadours’ zijn jongeren uit vaak heel kwetsbare situaties. Bij deze jongeren is muziek het startpunt. Troubadours is een moedige, muzikale jonge bende die zijn verhalen met eigen stem en muziek op de planken brengt naar het grote publiek.
Release eerste album - 30.11.2019! Zaterdag 30 november komt deze jonge bende naar Leuven om hun nieuwe album live te spelen in Het Depot. De 10 nummers vol eerlijke ontroering zijn vanaf dan ook beschikbaar op cd, download en stream. Be there !

Website www.troubadours.be
Facebook www.fb.com/troubadours.troubas
Meer info

   

16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

TEJO, een burgerinitiatief, wil er zijn voor jongeren die het even niet meer zien zitten. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jonge mensen tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk (geen wachtlijst), anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten, op vrijwillige basis, net als de onthaalmedewerkers en ieder die een rol opneemt in dit initiatief. Omdat elke jongere RECHT heeft op onmiddellijke hulpverlening!

We waren in de pers en op ROB-tv

Lees meer: 16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

   

De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

We hadden een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep 'Buurten op den Buiten'  van de Koning Boudewijnstichting. De jury heeft ons project 'De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes' geselecteerd en we krijgen een financiële steun voor de realisatie ervan. Deze zomer zal er alvast iedere donderdag Molenmoesdag zijn van 10u tot 16u. Iedereen is welkom! Even langskomen, genieten van de plek, koken met voedseloverschotten, helpen bij het onderhoud, ... We voorzien ook een paar leuke activiteiten naargelang welke vrijwilligers beschikbaar zijn: crea, sport en spel, touwenparcours, natuurbeleving,
Het volledige overzicht mag je later op de maand nog verwachten.
Heb je zin om mee te bouwen aan een of meerdere Molenmoesdagen of onze buurtcompagnie te vervoegen? Geef een seintje bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer: De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

   

De Klinke+ in Heverlee.

De Klinke+ is een kleinschalige wooneenheid voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die deel uitmaakt van het Sociopolis-project, binnen het WZC Annuntiaten Heverlee.
Meer info hier

   

Pagina 1 van 8

FacebookTwitterLinkedin