Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

Troubadours bij Iedereen Beroemd!

Tien weken lang wekelijks één van onze Troubadours in de spotlight bij Iedereen Beroemd! Vanaf 5 september om 19.40 op Eén maak je tien donderdagen de opnames van een nummer mee, inclusief het verhaal dat er achter zit.
De jongeren van ‘Troubadours’ zijn jongeren uit vaak heel kwetsbare situaties. Bij deze jongeren is muziek het startpunt. Troubadours is een moedige, muzikale jonge bende die zijn verhalen met eigen stem en muziek op de planken brengt naar het grote publiek.
Release eerste album - 30.11.2019! Zaterdag 30 november komt deze jonge bende naar Leuven om hun nieuwe album live te spelen in Het Depot. De 10 nummers vol eerlijke ontroering zijn vanaf dan ook beschikbaar op cd, download en stream. Be there !

Website www.troubadours.be
Facebook www.fb.com/troubadours.troubas
Meer info

   

16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

TEJO, een burgerinitiatief, wil er zijn voor jongeren die het even niet meer zien zitten. TEJO biedt in Vlaanderen laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jonge mensen tussen 10 en 20 jaar, kortdurend, onmiddellijk (geen wachtlijst), anoniem, en gratis. De dienstverlening gebeurt door professionele therapeuten, op vrijwillige basis, net als de onthaalmedewerkers en ieder die een rol opneemt in dit initiatief. Omdat elke jongere RECHT heeft op onmiddellijke hulpverlening!  In Leuven opent op 16 september een Tejo-huis.  Steun ons hier

Lees meer: 16 september: opening TEJO-huis-Leuven.

   

EquiCanis vormingsaanbod

Dit najaar worden terug interessante vormingen georganiseerd door EquiCanis.
Wie hier graag aan deelneemt kan alle info hier vinden, wees er snel bij, de vormingen zitten snel vol.

   

Enchanté in Leuven!

Enchanté is een netwerk van hartelijke handelaars & burgers die kleine diensten aanbieden aan zij die hier nood aan hebben. Van een glas water tot een kop koffie, van een knipbeurt bij de kapper tot een plek om even uit te rusten. Enchanté wil drempels verlagen, sociale muren slopen en van de stad een thuis maken voor iedereen.
Sinds enkele maanden zijn we aan het spreken met handelaars in Leuven over het engagement dat ze willen nemen en krijgen veel fijne reacties.
We stellen onze eerste hartelijke handelaars graag aan u voor: HAL5, BARBOEK, Convento,... Volg onze facebook voor meer info

   

De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

We hadden een kandidaatsdossier ingediend in het kader van de projectoproep 'Buurten op den Buiten'  van de Koning Boudewijnstichting. De jury heeft ons project 'De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes' geselecteerd en we krijgen een financiële steun voor de realisatie ervan. Deze zomer zal er alvast iedere donderdag Molenmoesdag zijn van 10u tot 16u. Iedereen is welkom! Even langskomen, genieten van de plek, koken met voedseloverschotten, helpen bij het onderhoud, ... We voorzien ook een paar leuke activiteiten naargelang welke vrijwilligers beschikbaar zijn: crea, sport en spel, touwenparcours, natuurbeleving,
Het volledige overzicht mag je later op de maand nog verwachten.
Heb je zin om mee te bouwen aan een of meerdere Molenmoesdagen of onze buurtcompagnie te vervoegen? Geef een seintje bij Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

Lees meer: De buurtcompagnie van Centrum Molenmoes

   

De Klinke+ in Heverlee.

De Klinke+ is een kleinschalige wooneenheid voor jongeren van 16 tot en met 25 jaar, die deel uitmaakt van het Sociopolis-project, binnen het WZC Annuntiaten Heverlee.
Meer info hier

   

De Troubadours op jeugdhulp.be !

Fier op onze Troubadours !
Op www.jeughulp.be het verhaal en een videoreportage over de Troubadours.
"De Troubadours is een ensemble van jongeren die komen uit de verschillende opvanginitiatieven van vzw De Wissel (De Rotonda, De Switch én de alternatieve dagbesteding Rizsas) én het OverKophuis van Tienen. Jongeren tussen 14 en 21 jaar krijgen de kans om muziek te maken onder begeleiding van het artistieke liefdesduo Koen en Terri."
(en wij, ... wij zijn zo fier op deze jonge mensen, Koen en Terri zo dankbaar voor dit moois. Dank ook wie meehelpt met het talrijke vervoer, wie mee mogelijk maakt, wie zo enthousiast telkens weer reageert, jullie, ons publiek)

   

OverKop op jeugdhulp.be

Interview met Wouter Kersbergen : “We willen vooral een veilige haven zijn waar jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn.”
Heel Vlaanderen zou OverKop moeten worden !

   

Giften

Klik hier :

getuigenissen voor wat u al mogelijk maakte en elke dag mogelijk maakt.

   

Dag van de Zorg

De dag van de Zorg was een geslaagde dag voor alle afdelingen, Rotonda, OverKop en Centrum Molenmoes. Een gezellige dag met veel geïnteresseerde bezoekers.

In Centrum Molenmoes mochten we minister Koen Geens en burgemeester Jelle Wauters verwelkomen.

   

Pagina 1 van 7

FacebookTwitterLinkedin