Nieuws van De Wissel

   

Niet te missen !

   

18 december : Merry Rizmas !

Dinsdag 18 december vanaf 14u nodigen we in Rizsas / Centrum Molenmoes iedereen uit op onze Merry Rizmas!
Sfeer, muziek, gezelligheid, hapjes en drankjes ! Wees welkom !
Alle info hier.

   

Overbruggen !

Directeur Luc, begeleidster Greet van de Shelter en jonge mama Kimberley, verschijnen in de mooie documentaire 'Overbruggen'. Een project/denkoefening rond 'overbruggen' als instrument tegen structureel onrecht en armoede. Een sterk en warm initiatief van buurtwerk 't Lampeke. Een van de resultaten was de documentaire, een tweede een magazine. Openbaar te bekijken en te lezen op www.overbruggen.be
Voor wie als mens wil meebouwen aan die samenleving, als input voor opleidingen, als gespreksonderwerp tussen mensen, organisaties, sectoren. Feedback welkom.
Artikel op sociaal.net : 'Goede sociale professionals bouwen bruggen'
En ook de Troubadours mochten een bijdrage leveren, op de 'uitverkochte' studiedag in het Depot. Met een eerste zelf geschreven nummer. Over bruggen. Hier te beluisteren.
Overigens, je ziet de Troubadours alvast voor het jaareinde terug in het Depot voor de derde cultuurbenefiet van de Wissel. Met een verrassend programma...

   

Eén jaar OverKop !

Een jaar OverKop-huis: hoever staan we vandaag?
Het OverKop-huis aan de Ooievaarstraat in Tienen viert op 21 december haar eenjarig bestaan. Dit gebouw, waar jongeren tot 25 jaar terechtkunnen voor ontspanning, maar ook voor snelle professionele hulp, kwam er dankzij de Rode Neuzen actie van VTM, Qmusic en Belfius van vorig jaar.

   

Artikel in sociaal.net.

Door de makers van Ronja
De creatievelingen van Stichting Nieuwe Helden maakten een theaterstuk over armoede. Om vinger aan de pols te krijgen, passeerden ze langs Vlaamse en Nederlandse organisaties en mensen. De theatermakers schrijven hun impressies raak neer.

https://sociaal.net/opinie/armoede-maakt-me-kwaad/

   

Artikel in sociaal.net.

Door Axelle, ooit begeleid in de Switch
'De Switch had een eigen aanpak. Ik ervaarde iets wat ik nergens anders had ervaren. Ik was er nog maar drie dagen en we trokken al naar Frankrijk voor een overlevingstocht. Ik werd aanvaard zoals ik was en kreeg telkens nieuwe kansen. Dat was nodig, want ik ben nog een paar keer stevig uit de bocht gegaan. Maar ze lieten me nooit los.
Die aanpak vertrok niet alleen vanuit individuele begeleiders. De ganse voorziening straalde die visie uit. Hier koos men voor echte jeugdhulp die het verschil maakt.'

https://sociaal.net/interview/dankzij-begeleider-nam-ik-draad-op/

   

Music for Life !

Samen met partner Jeugddorp Bonheiden zetten we als begunstigde van de warmste week 'EquiCanis' in.
Zo hopen we organisaties te mobiliseren die een actie willen doen voor de Wissel / EquiCanis en nodigen we particulieren uit een gift te doen voor dit doel.
https://dewarmsteweek.stubru.be/goededoelen/de-wissel

EquiCanis als goed doel - trailer

   

Toubadours in Amsterdam !

Zaterdag 29 september gingen onze Troubadours naar Amsterdam voor optredens ter gelegenheid van de opening van het cultureel sezoen én lancering van het toneelstuk 'Ronja' !

   

Artikeltje over OverKop op Sociaal.Net

Als Wissel zijn we fier en blij om samen met partners CAW Oost-Brabant en Zorggroep Alexianen, maar vooral samen met de jongeren, het eerste OverKop-huis in Tienen opgestart te mogen hebben.
https://sociaal.net/interview/veel-jongeren-worstelen-met-eenzaamheid/

   

Pagina 1 van 7

FacebookTwitterLinkedin