Nieuws van De Wissel

Bij de start van het 36ste Wissel-werkjaar herformuleerde de Wissel, in betrokkenheid van alle actoren missie en waarden.

   

POP around the clock

 

   

TRES tentoonstelling

De TRES--expo verovert de bib in Leuven ... vanaf donderdag kan je voor een week zien wat de jongeren en de kunstenaars samen hebben gemaakt. Grote bewondering voor de mooie parcours die zijn afgelegd.
TRES is een kunstproject waarin een kunstenaar, een jongere en een maatschappelijke partner elkaar ontmoeten in hun toewijding voor kunst en creatie.

http://www.artforum.be/nl/activiteit/tres-expo

https://www.facebook.com/TRESkunstproject

 

Lees meer: TRES tentoonstelling

   

Welkom EMS !


Pablo, Zohra, Happy en Lena verwelkomen Ems en Dune !

Na lang zoeken hebben we een goeie kandidaat gevonden voor het 5e paard van de EquiCanis-kudde. We zochten een polyvalent, sterk, rustig paard, en dat hebben we gevonden in de Baai van de Somme in Frankrijk. We kozen voor een jong paard met prachtig potentiëel. Ems, een Henson-ruin, is 3 jaar!

Lees meer: Welkom EMS !

   

De Koningin bezocht de Wissel

Hieronder een kort verslag van het bezoek van Koningin Mathilde aan de Wissel, de Switch en Centrum Molenmoes.
En dat we fier mogen zijn op onze jongeren en vrijwilligers !

Persmededeling–16maart2017.pdf

http://www.robtv.be/nieuws/

http://m.hln.be/regio/holsbeek/

http://www.nieuwsblad.be/

DSC_6145-low
DSC_6231-low
DSC_6233-low
DSC_6246-low
DSC_6257-low
DSC_6276-low
IMG_6436-low
IMG_6490-low
IMG_6503-low
IMG_6509-low
   

Pools bezoek in Centrum Molenmoes.

Woensdag 15 maart kwam er buitenlands bezoek in Centrum Molenmoes. De Vlaamse kinderrechtencommissaris, Dhr. Bruno Vanobbergen met 2 van zijn adviseurs kwamen op bezoek met de Poolse Kinderombudsman, Dhr. Malek Michalak en zijn adviseurs.
We hadden een vlotte babbel met geïnteresseerde mensen en een rondleiding doorheen het Centrum.

   

Vrijwilligersmeeting in Centrum Molenmoes

In Centrum Molenmoes mochten we Monique Swinnen, gedeputeerde van welzijn ontvangen ! Ze kwam de nieuwe vrijwilligerscampagne ‘300 euro voor je gouden feesttip!’ voorstellen. Voor deze gelegenheid nodigden we al onze vrijwilligers uit.
Muzikaal intermezzo, uiteraard door de Troubadours !

   

Elias oratorium tvv De Wissel

Elias OratoriumOp zondag 26 februari had een schitterende opvoering plaats van "Elias", oratorium van Mendelssohn. Dit ten voordele van de Wissel en meer bepaald voor opening naar culturele activiteit, die de Wissel organiseert voor de jongeren. Projecten zoals TRES, Barwissa en Troubadours. Ruim 500 aanwezigen mochten genieten van deze opvoering in de schitterende Boodschapskapel van het Heilig Hart in Heverlee. Een krachtige opvoering met koren, orkest en solisten, samen 105 kunstenaars, gedirigeerd door Donia Surowiec.

   

Jeugdhulp en sport.

Kort verslagje van woensdagvoormiddag 15 februari, afsluitend moment voor een tweejarig traject, waarin jeugdhulp en sport, in de trajecten van onze jongeren en tussen organisaties zich een weg zoeken. In de Wissel is - want we gaan ermee door - deze actie bekend onder de naam "Schwung !".

Geef sport en bewegen plaats in de jeugdhulp.

   

CANO nieuwsbrief februari 2017

Hierbij een link naar de website van CANO waar je de laatste nieuwsbrief vindt van februari 2017.

CANO nieuwsbrief februari 2017

   

Pagina 1 van 4

FacebookTwitterLinkedin