Nieuws van De Wissel

Bij de start van het 36ste Wissel-werkjaar herformuleerde de Wissel, in betrokkenheid van alle actoren missie en waarden.

   

Aanbod EquiCanis dit schooljaar.

We zijn het schooljaar gestart met een enthousiaste en uitgebreide vrijwilligersploeg! We willen jullie graag ons aanbod voor dit schooljaar via deze weg kenbaar maken. Wees er snel bij want de inschrijvingen lopen vlot binnen.

AANBOD van EquiCanis voor het schooljaar 2016-2017
Onze FOLDER vindt U hier

   

IKEA in Centrum Molenmoes

IKEA-Belgium kwam op vrijdag 30 september met 85 personen op bezoek in Centrum Molenmoes. Een halve dag, combinatie 'werk en fun'!
Dank voor deze fijne dag. Dank voor werk en inrichting. We hebben nog nagenoten.
Vanwege collega's van Centrum Molenmoes en De Wissel.

   

Vrijwilligers aan de slag in de Shelter

In WEL, het driemaandelijks welzijnsmagazine van de provincie Vlaams-Brabant, staat een artikel over hoe vrijwilligers kwetsbare gezinnen helpen in De Shelter. U leest het hier.

 

   

Hoopverlening

Buurtwerk 't Lampeke nodigde een aantal partners uit om na te denken over de essentie van hulpverlening..
Het productiehuis Nieverans maakte hierover een beklijvende documentaire. Aan de hand van drie getuigenissen, tussencommentaren en beschouwingen door Peter Adriaenssens (Jeugd- en Kinderpsychiater) en Kristel Driessens (Coördinator Bindkracht).
En je zal merken, ter zake bij vele vraagstellingen van de laatste weken.
Deze documentaire (drie filmdeeltjes), gemaakt door productiehuis Nieverans, alsook bijhorend magazine, is gratis te downloaden op www.hoopverlening.be
   

De Troubadours

De Troubadours gaan door. Na hun optredens vorig jaar waren we inmiddels al toe aan het eerste optreden dit werkingsjaar op de autovrije zondag in Leuven op 28 augustus. In september alleen al ga je hen tweemaal aan het werk kunnen zien : zij maken hun opwachting op de première van de documentaire "Trajecten van Hoopverlening" in Opek op 22/9 en op de opening van het cultureel stadsfestival "500 jaar Utopia" diezelfde week op zaterdag 24/9.
Troubadours overvallen het feest en brengen het volk eerlijke ontroering. Ze zijn jong en gepassioneerd, zingen over wat hen bezig houdt, met piano of gitaar, van Cobain tot Cat Stevens, cover of eigen werk, songs van nu en daarvoor. Daarna trekken ze weer verder op weg naar het volgende feest.
Troubadours is een samenwerking tussen De Wissel en artistiek collectief Barranja.
   

Het Columbusproject.

Het leven is als een dynamische stroom, waarbij iedereen uitdagingen en moeilijkheden ontmoet. Deze stroom kan gehinderd worden. Er ontstaan conflicten binnen het gezin, op school. Er is crisis. De stroom valt stil. Impasse.
De bedoeling van Columbus is (terug) een goede ‘stroming’ krijgen. De methode wordt dan ook ‘Positieve Heroriëntering’ genoemd. Columbus gaat voor het aanpakken van de hindernissen en moeilijkheden door de mensen zelf. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding in het gezin en richt zich op mogelijkheden, niet op tekortkomingen.
In Vlaams-Brabant wordt Columbus aangeboden door Alba, De Wissel, MFC Combo en Minor-Ndako.

Lees meer: Het Columbusproject.

   

De 1e nieuwsbrief van het CANO-samenwerkingsverband

CANO-werken is in en met de context en samenleving werken en er ons in begeven. Normaal dus dat onze nieuwsbrief openbaar is en verspreid wordt voor ieder met een rol in de samenleving. En hebben we die niet allemaal ?
CANO-nieuwsbriefdec15.pdf
De nieuwsbrief zal 3x per jaar verschijnen.

Voor meer info over CANO verwijzen we naar de website : www.canovlaanderen.be

   

De Switch is verhuisd naar Sint-Pieters-Rode !

De Switch is verhuisd naar Sint-Pieters-Rode (Holsbeek)
Tussen 15 en 24 januari werd de verhuizing gerealiseerd. Zondag 24 januari vonden jonge dames en team er definitief hun plek.
Het adres van de Switch wordt :
Gravenstraat 54, 3220 Sint-Pieters-Rode
De contactgegevens :
Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
tel : 016 / 44 19 32
Facebook : https://www.facebook.com/de.switch?fref=ts

SWITCHidPERS.pdf Artikel uit het Laatste Nieuws van di. 5 januari 2016

new-switch1
new-switch2
new-switch3
new-switch4
new-switch5
new-switch6
new-switch7
new-switch8
new-switch9
switch-binnen1
switch-binnen2
switch-binnen3
switch-binnen4
switch-binnen5
switch-buiten1
switch-buiten2
switch-buiten3
switch-buiten4
switch-buiten5
switch-buiten6
switch-buiten7
switch-buiten8

   

Interview met Luc Deneffe op sociaal.net.

Dit jaar bestaat De Wissel 35 jaar! Gestart als een residentiële instelling voor zeer kwetsbare adolescente meisjes, groeide het uit tot een netwerk van uiteenlopende initiatieven en projecten in de jeugdhulp. We leggen daarbij eigen accenten. Een beetje tegendraads en atypisch, ... ?
Interview nalv 35 jaar De Wissel op sociaal.net
of op facebook

   

Pagina 1 van 6

FacebookTwitterLinkedin