Nieuws van De Wissel

Bij de start van het 36ste Wissel-werkjaar herformuleerde de Wissel, in betrokkenheid van alle actoren missie en waarden.

   

Jeugdhulp en sport.

Kort verslagje van woensdagvoormiddag 15 februari, afsluitend moment voor een tweejarig traject, waarin jeugdhulp en sport, in de trajecten van onze jongeren en tussen organisaties zich een weg zoeken. In de Wissel is - want we gaan ermee door - deze actie bekend onder de naam "Schwung !".

Geef sport en bewegen plaats in de jeugdhulp.

   

CANO nieuwsbrief februari 2017

Hierbij een link naar de website van CANO waar je de laatste nieuwsbrief vindt van februari 2017.

CANO nieuwsbrief februari 2017

   

Elias van Mendelssohn.

De Wissel kan een volgende benefietactiviteit met klasse aankondigen. Elias van Mendelssohn !
Dit is zonder twijfel een van de grootste negentiende-eeuwse werken voor koor en orkest. Voor dit muzikaal project zingt Vocal Skyline Leuven samen met Vokem uit Schilde en 4-Tune uit Retie.
Het concert gaat door op zondag 26.02.2017 om 15u in de Boodschapkapel van het Heilig Hartinstituut in Heverlee.
Neem het al mee in je gedachten, je agenda 2017 en die van je vrienden. Een unieke opvoering, een unieke plek en natuurlijk een uniek doel.
Meer info op de flyer en Vocal skyline Leuven

Kaarten kan u alvast reserveren op Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

   

EquiCanis paaskamp

Hier alle info over het paaskamp van EquiCanis van 4 tot 7 april.
Wees er snel bij, de plaatsen zijn beperkt.


EQC-paaskamp-2017.pdf

   

IKEA sustainability award.

De samenwerking tussen IKEA Belgium en Centrum Molenmoes heeft de sustainability award gewonnen!
Dit is een interne waardering voor de energie die IKEA collega’s hebben voor een bepaalde duurzaamheidstopic, die verder gaat dan geld en/of meubelen doneren. Maar echt ter plekke gaan, ervaringen uitwisselen, alle medewerkers betrekken en op lange termijn helpen.
Bedankt IKEA-people, altijd welkom!

   

Reaktie op artikel in de Standaard over psychiatrie.

Een getuigenis van Willy Vandamme en Lut Wouters over hun dochter Lieve, in psychiatrie en hoe ze dat beleefd hebben, tot het moment dat Lieve besliste er een eind aan te maken maakte bij ons, als jeugdhulporganisatie, ook veel los.(*)
In de marge van deze moedige getuigenis over schrijnende ervaringen, omwille van zoveel herkenbaarheid in dit verhaal, schreven we een eerste reactie, zie hieronder het artikel, op sociaal.net . Net als Willy en Lut willen we ook blijven zoeken naar wat dan wel, maar zeker is dat het anders moet zijn.
(*) Artikel in dS Weekblad (de Standaard, 28 januari): “Pleidooi voor een andere psychiatrie - De deur gaat dicht, en de familie wordt buitengesloten"

http://sociaal.net/opinie/haal-psychiatrische-patienten-uit-de-ziekenhuizen/

   

Hoopverlening

Buurtwerk 't Lampeke nodigde een aantal partners uit om na te denken over de essentie van hulpverlening..
Het productiehuis Nieverans maakte hierover een beklijvende documentaire. Aan de hand van drie getuigenissen, tussencommentaren en beschouwingen door Peter Adriaenssens (Jeugd- en Kinderpsychiater) en Kristel Driessens (Coördinator Bindkracht).
En je zal merken, ter zake bij vele vraagstellingen van de laatste weken.
Deze documentaire (drie filmdeeltjes), gemaakt door productiehuis Nieverans, alsook bijhorend magazine, is gratis te downloaden op www.hoopverlening.be
   

De Troubadours

Troubadours overvallen het feest en brengen het volk eerlijke ontroering. Ze zijn jong en gepassioneerd, zingen over wat hen bezig houdt, dansen hun verhaal of komen undercover naar uw feest. Daarna trekken ze weer verder op weg naar het volgende feest.
Troubadours is een samenwerking tussen De Wissel vzw en Artistiek Collectief Barranja. Meer info ? Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of 0486-27 57 57

   

Het Columbusproject.

Het leven is als een dynamische stroom, waarbij iedereen uitdagingen en moeilijkheden ontmoet. Deze stroom kan gehinderd worden. Er ontstaan conflicten binnen het gezin, op school. Er is crisis. De stroom valt stil. Impasse.
De bedoeling van Columbus is (terug) een goede ‘stroming’ krijgen. De methode wordt dan ook ‘Positieve Heroriëntering’ genoemd. Columbus gaat voor het aanpakken van de hindernissen en moeilijkheden door de mensen zelf. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding in het gezin en richt zich op mogelijkheden, niet op tekortkomingen.
In Vlaams-Brabant wordt Columbus aangeboden door Alba, De Wissel, MFC Combo en Minor-Ndako.

Lees meer: Het Columbusproject.

   

Pagina 1 van 3

FacebookTwitterLinkedin