Met de steun van
de Vlaamse overheid en
de provincie Vlaams Brabant

"Als lid van vzw Leuven 2030 
draagt De Wissel vzw bij aan een
gezonde, leefbare en klimaat-
neutrale toekomst voor Leuven."

Nieuws van De Wissel

Centrum Molenmoes in bedrijf

Aan iedereen werkzaam in de bedrijfswereld en organisaties, met teams.
Midden in het Hageland, vlakbij het natuurreservaat De Beninksberg, beschikken we hier op deze bijzondere plek over aangename vergaderruimtes en de expertise om versterkende teamactiviteiten aan te bieden, die rijke ontmoetingen tussen de wereld van de jeugdhulp en de bedrijfswereld mogelijk maken. Wij willen onze mooie plek en mogelijkheden delen met andere werelden, die van jullie.
Wat we bieden ontdek je hier.
Wat het doet : "deze bijzondere plek voor onze strategische meeting, buiten onze gewone zone, heeft een boost gegeven aan ons denken : wij komen volgend jaar terug".
Op donderdag 20 juni nodigen we u graag uit naar Wezemaal om er de mogelijkheden van Centrum Molenmoes als werkverrijkende locatie voor offsite activiteiten te ontdekken. Meer info hier

   

Save the date : 21 juni Millmash !

Vrijdag 21 juni ! Voor de 3de maal organiseren we een festival 'Millmash" op het terrein van Centrum Molenmoes. Het ultieme moment om te komen genieten. Met vrienden en familie. We zijn volop bezig met het opmaken van de line up en de praktische beslommeringen. Jongeren en andere lokale groepjes zullen je weten te bekoren met hun muzikaal talent. Voor de hongerige magen voorzien we lekkere hapjes en natuurlijk ook kleurrijke drankjes om de dorst te lessen.
Daarnaast volop animatie voor jong en oud: volksspelen, natuurbelevingspad, springkasteel, knutselhoek, ...
Voor de zon zorgen we samen.
Inkom: vrije bijdrage

   

De Troubadours op jeugdhulp.be !

Fier op onze Troubadours !
Op www.jeughulp.be het verhaal en een videoreportage over de Troubadours.
"De Troubadours is een ensemble van jongeren die komen uit de verschillende opvanginitiatieven van vzw De Wissel (De Rotonda, De Switch én de alternatieve dagbesteding Rizsas) én het OverKophuis van Tienen. Jongeren tussen 14 en 21 jaar krijgen de kans om muziek te maken onder begeleiding van het artistieke liefdesduo Koen en Terri."
(en wij, ... wij zijn zo fier op deze jonge mensen, Koen en Terri zo dankbaar voor dit moois. Dank ook wie meehelpt met het talrijke vervoer, wie mee mogelijk maakt, wie zo enthousiast telkens weer reageert, jullie, ons publiek)

   

OverKop op jeugdhulp.be

Interview met Wouter Kersbergen : “We willen vooral een veilige haven zijn waar jongeren helemaal zichzelf kunnen zijn.”
Heel Vlaanderen zou OverKop moeten worden !

   

Enchanté in Leuven !?

Enchanté, beste lezer.
6 mei was er een startvergadering van Enchanté, ook in Leuven. Aan het station kwamen we samen met ruim 30 geïnteresseerden. Een twintigtal mensen waren verontschuldigd. We willen de idee of de mogelijkheid van een "Enchanté" in Leuven, zoals in Gent al langer bestaat, verkennen.
Met een vertegenwoordiger van Gent en met Theo Vaes van ATK, die mee kwam nadenken. Vele mogelijkheden die Enchanté kan bieden voor Leuven, werden opgesomd. Dank aan de initiatiefnemers : Riet, Bert en Sieg.
Fijn alweer zoveel burgers die zich in beweging zetten. Met dank aan Enchanté in Gent, dat ons verder wil begeleiden.
Meer info over Enchanté

   

Giften

Klik hier :

getuigenissen voor wat u al mogelijk maakte en elke dag mogelijk maakt.

   

Dag van de Zorg

De dag van de Zorg was een geslaagde dag voor alle afdelingen, Rotonda, OverKop en Centrum Molenmoes. Een gezellige dag met veel geïnteresseerde bezoekers.

In Centrum Molenmoes mochten we minister Koen Geens en burgemeester Jelle Wauters verwelkomen.

   

De Switch bij Radio 1

Onze collega Freia (van De Switch) op radio 1 'bij Debecker' nalv het mooie thema "zorg dat jongeren zich echt thuisvoelen in een jeugdinstelling". Freia : "We doen ons best. Wij hebben bij het maken van veranderingen steeds de bedenking gemaakt: 'zouden we hier zelf willen wonen?'. Als het antwoord daarop 'neen' is, dan is er nog werk aan de winkel.

   

Getuigenissen Columbus

Jo Vandeurzen : "Mooie, openhartige getuigenissen van twee gezinnen over Columbus, een positief heroriënteringsproject om de moeilijkheden die gezinnen soms  kennen te overwinnen. Columbus zet daarbij in op communicatie en verbinding."

Film Columbus

   

Overbruggen !

Directeur Luc, begeleidster Greet van de Shelter en jonge mama Kimberley, verschijnen in de mooie documentaire 'Overbruggen'. Een project/denkoefening rond 'overbruggen' als instrument tegen structureel onrecht en armoede. Een sterk en warm initiatief van buurtwerk 't Lampeke. Een van de resultaten was de documentaire, een tweede een magazine. Openbaar te bekijken en te lezen op www.overbruggen.be
Voor wie als mens wil meebouwen aan die samenleving, als input voor opleidingen, als gespreksonderwerp tussen mensen, organisaties, sectoren. Feedback welkom.
Artikel op sociaal.net : 'Goede sociale professionals bouwen bruggen'
En ook de Troubadours mochten een bijdrage leveren, op de 'uitverkochte' studiedag in het Depot. Met een eerste zelf geschreven nummer. Over bruggen. Hier te beluisteren.
Overigens, je ziet de Troubadours alvast voor het jaareinde terug in het Depot voor de derde cultuurbenefiet van de Wissel. Met een verrassend programma...

   

Pagina 1 van 7

FacebookTwitterLinkedin